Affärsjuridik

Affärsjuridik för små och medelstora företag. Vi hjälper dig med affärsjuridiska uppdrag. Starta eget, kompanjonavtal, företagsöverlåtelser och generationsskifte.

Affärsjuridik
Starta eget företag

Funderar du på att ta steget, att äntligen starta ett eget företag?

Vi hjälper dig gärna igång med råd och dåd. Tillsammans med oss kan vi gå igenom vad du bör tänka på beträffande val av bolagsform, delägarfrågor om ni är flera, konsekvenser utifrån bankens krav på säkerheter etc.

Kompanjonavtal

Ett företag som ägs av två eller flera personer kan hamna i en rad oväntade problem och som då kan skapa osämja mellan delägarna. Genom ett kompanjonavtal (aktieägaravtal eller handelsbolagsavtal) kan ni i förväg reglera vad som gäller exempelvis om någon blir sjuk, vill lämna företaget, utöka antalet delägare m.m. Därmed kan ni förebygga uppkomsten av problem, vinna tid och spara kostnader samt bibehålla en fortsatt bra arbetsrelation.

Vi har mångårig erfarenhet av affärsjuridik och kan skräddarsy ett kompanjonavtal anpassat till ert företag.

Företagsöverlåtelser

Har du funderingar på att överlåta ditt företag, helt eller delvis, så kan vi hjälpa dig att gå igenom allt från värderingsfrågor, skattemässiga överväganden samt villkor i övrigt som bör regleras vid en överlåtelse.

Detta gäller oberoende bolagsform trots att det finns begräsningar och skillnader mellan exempelvis en enskild firma och ett aktiebolag. Vi hjälper dig tillrätta. Efter en rådgivningstimme har du sannolikt fått merparten av dina funderingar besvarade.

Generationsskifte

Står du i begrepp att lämna över ansvaret för ditt företag eller jordbruk till dina barn kan detta vara lättare sagt än gjort på egen hand. Vilka är intresserade och lämpade att ta vid? Ska övriga barn kompenseras och i så fall hur?

Detta kan föranleda komplicerade frågeställningar av företagsekonomisk natur och kräva skattemässiga överväganden. Oftast måste din bank även involveras för att kunna hitta en rimlig finansiell lösning.

Tillsammans med dig eller din familj skissar vi på skilda lösningar som vi gärna förankrar hos din revisor och bank. Vi har mångårig erfarenhet av generationsskiften i alla verksamhetsformer och vi besitter också fördjupad finansiell kompetens.

På Advokathuset Actus kan vi hjälpa till med många typer av affärsjuridiska uppdrag och våra klienter är små till medelstora företag. Vårt mål är att ge dig och ditt företag de bästa förutsättningarna för problemfria affärsrelationer i framtiden.

Kontakta oss

Har du affärsjuridiska frågor? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Dra filer hit eller
Godkända filtyper: jpg, gif, png, pdf, docx, jpeg, heic, Max filstorlek: 15 MB.
    Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.