Brottmål

Vi företräder dig som försvarsadvokat eller målsägandebiträde vid brottmål. Är du misstänkt för brott eller har du själv blivit utsatt är vi ditt juridiska stöd.

Brottmål​
Offentlig försvarare – Försvarsadvokat

Varför behöver du en försvarsadvokat om du är misstänkt för brott?

Om du blir misstänkt för ett brott som kan ge fängelse har du oftast rätt till en så kallad offentlig försvarare vilket är ett annat ord för en försvarsadvokat. I fall det är ett allvarligt brott eller om du är anhållen kommer polisen att se till att du får en försvarsadvokat redan under polisutredningen. Personer under 18 år som är misstänkta för brott tilldelas alltid en försvarsadvokat.

Du kan också själv, när som helst under utredningen, säga till att du vill ha en offentlig försvarare. Ju tidigare under processen som du begär en försvarsadvokat, desto enklare är det för oss att hjälpa dig på ett bra sätt. Vi närvarar alltid vid dina förhör, förklarar vad som händer under processen och försvarar dig vid rättegången. Din rätt kommer alltid i första hand och vi är alltid på din sida.

På Advokathuset Actus finns flera advokater som är specialiserade på försvararuppdrag. Vi tar uppdrag både som offentlig försvarare och som privat försvarare inom alla typer av brott. Våra medarbetare åtar sig också uppdrag som försvarsadvokat i ekomål.

Välj själv Din försvarsadvokat

Om du vill ha en särskild advokat som försvarsadvokat måste du meddela det till polisen eller till tingsrätten så snart som möjligt. Om du inte väljer själv kommer domstolen att förordna en försvarsadvokat från en lista över alla som vill ha försvararuppdrag. Det är viktigt att du är nöjd med din försvarsadvokat och att du känner ett stort förtroende för den som ska försvara dig.

Önskar du vår hjälp så meddelar du polis, åklagare eller domstol att du vill ha en försvarsadvokat från Advokathuset Actus. Om du vill ha en specifik försvarsadvokat från Advokathuset Actus så lämnar du namnet på just den advokaten.

Brottsoffer – Målsägandebiträde

Har du blivit utsatt för våldsbrott har du oftast rätt till ett målsägandebiträde, dvs en egen advokat eller jurist som ska vara ditt stöd under utredningen och rättegången. Målsägandebiträdet kan hjälpa dig att kräva skadestånd av gärningsmannen. Vi stöttar dig alltid genom hela rättsprocessen, närvarar vid förhör och tillvaratar dina intressen vid själva rättegången.

Om du vill ha vår hjälp så meddelar du polis, åklagare eller domstol att du vill ha ett målsägandebiträde från Advokathuset Actus. Önskar du en specifik jurist från Advokathuset Actus så meddelar du det.

Kontakta oss

Är du misstänkt för brott eller har du själv blivit utsatt? Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig så fort vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Dra filer hit eller
Godkända filtyper: jpg, gif, png, pdf, docx, jpeg, heic, Max filstorlek: 15 MB.
    Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.